Măcel la moschee. Peste 55 de morți și 100 de răniți în urma atentatului din Afganistan

Data publicare: Sambata, 09 Octombrie, 2021 Total: 1421 accesari

Măcel la moschee. Peste 55 de morți și 100 de răniți în urma atentatului din Afganistan

O explozie la o moschee șiită din provincia Kunduz din Afganistan a ucis sau rănit mai mult de 150 de oameni, a anunțat misiunea ONU din Afganistan, vineri, 8 octombrie, conform Reuters. Primele informații arată că a fost vorba de un atac sinucigaș cu bombă.

 

Atentatul din Kunduz s-a soldat, conform bilanţului preliminar, cu 55 de morţi şi aproape 100 de răniţi, au declarat vineri seară surse medicale.

 

„Bilanţul victimelor va creşte”, a declarat un oficial de la Spitalul central din Kunduz.

 

Explozia din moscheea şiită din cartierul Khan Abad Bandar din Kunduz a fost provocată de un kamikaze, a declarat pentru AFP Matiullah Rohani, responsabil în guvernul regional taliban.

 

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, vineri seară, atacul sinucigaş care a vizat o moschee şiită din nord-estul Afganistanului, soldat cu cel puţin 55 de morţi şi aproape 100 de răniţi.

 

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că un membru al grupării sunnite s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei din oraşul Kunduz, conform AFP, citată de Mediafax.

 

Atacul a demonstrat din nou problemele cu care se confruntă regimul taliban, la două luni de la preluarea puterii, mai ales în ce privește securitatea. Recent, teroriștii ISIS-K au revendicat mai multe atacuri similare, ultimul la o moschee în care avea loc procesiunea funerară a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

 
sursa:digi24.ro
foto:Profimedia Images