PNL nu îl va mai propune pe Cîțu premier, și nici un alt nume la consultările de la Cotroceni

Data publicare: Sambata, 09 Octombrie, 2021 Total: 997 accesari

PNL nu îl va mai propune pe Cîțu premier, și nici un alt nume la consultările de la Cotroceni

Liberalii nu îl vor mai propune pe Florin Cîțu pentru funcţia de premier la consultările de luni, cu şeful statului.

 

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de vineri să nu propună niciun premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, dacă nu va reuși să contureze o majoritate parlamentară.

 

Joi seară, Biroul executiv al PNL hotărâse cu unanimitate de voturi ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis.

 

Vineri, într-o şedinţă convocată de urgenţă care a durat mai puţin de cinci minute, Florin Cîțu şi-ar fi rugat colegii să modifice mandatul votat joi seara. Ca atare, liberalii vor merge la Cotroceni fără să aibă vreo propunere de prim-ministru, iar pe Florin Cîțu îl vor susţine doar dacă va avea din nou suficiente voturi pentru a fi reinvestit în funcţie, cu un nou Cabinet, ceea ce acum pare imposibil.

Într-un comunicat oficial al PNL se arată  că: „având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie”.