100 de agresiuni sexuale şi violuri într-un singur an la o universitate din Franța

Data publicare: Vineri, 08 Octombrie, 2021 Total: 1259 accesari

100 de agresiuni sexuale şi violuri într-un singur an la o universitate din Franța

Conducerea unei prestigioase şcoli de inginerie din Franţa a sesizat justiţia după ce o anchetă realizată în rândul cursanţilor a scos la iveală că în anul universitar 2020-2021 aici au avut loc circa 100 de agresiuni sexuale şi violuri, relatează AFP.

 

Ancheta anonimă realizată prin e-mail, la care au participat 2386 de studenţi, "evidenţiază situaţii de violenţe sexiste şi sexuale deosebit de alarmante", se arată într-un comunicat al instituţiei, CentraleSupelec.

 

Potrivit rezultatelor anchetei, 51 de femei şi 23 de bărbaţi au declarat că au fost victime ale hărţuirii sexuale în cursul anului, 46 de femei şi 25 de bărbaţi - ale unei agresiuni sexuale şi 20 de femei şi opt bărbaţi ale unui viol.

 

Între studenţii care au afirmat că au fost supuşi la astfel de violenţe aproape 9 din 10 au spus că agresorul a fost un alt student şi că faptele s-au petrecut "într-un context legat de sau în cadrul instituţiei de învăţământ", a precizat prestigioasa şcoală, situată la circa 20 km sud de Paris, într-un vast campus în stil american.

 

Conducerea şcolii s-a declarat "siderată" de rezultatele anchetei, potrivit comunicatului.

 

Sursa:știripesurse

Foto:Pixabay