De frica incendiilor, Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara va fi păzit de pompieri

Data publicare: Joi, 07 Octombrie, 2021 Total: 1102 accesari

De frica incendiilor, Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara va fi păzit de pompieri

Pe lângă presiunea medicală, personalul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara trăieşte şi cu stresul că secţia de Terapie Intensivă ar putea să pice ca urmare a suprasolicitării.

 

Conducerea spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a solicitat celor de la ISU Banat să le pună la dispoziţie o autospecială de stingere a incendiilor, de teama unor evenimente precum cel de săptămna tercută de la Constanţa.

 

Cristian Oancea, managerul spitalului de la Pădurea Verde a solicitat celor de la ISU ca autospeciala să fie parcată în curtea spitalului pentru aproximativ o lună şi jumătate, astfel încât pompierii să poată interveni de urgenţă dacă situaţia o cere.  

 

„Pe lângă presiunea medicală, avem acest stres cu incendiul şi ne temem şi noi, pentru că vedem, secţiile de terapie intensivă încep să pice pe rând pe rând. Consumul de gaze medicale la noi în spital este foarte mare, suntem împinşi dincolo de limite. Deşi personalul nostru este instruit perioadic, deşi am triplat cantitatea de stingătoare în fiecare compartiment, lumea este obosită. Şi când eşti obosit, după aproape doi ani de zile de stres, rişti să faci greşeli. De asta am rugat colegii de la ISU să ne ajute, timp de o lună, o lună şi jumătate, să ne trimită un echipaj mobil, care să rămână în curtea spitalului nostru. Tocmai pentru a preveni efectele nedorite a unui incident de acest gen. Ieri am trimis hârtia, aşteptăm răspunsul în câteva zile, ţinând cont că şi ei trebuie să ceară acord de la Bucureşti”, a declarat Cristian Oancea.  

 

Sursa:adevărul.ro