Peste 77% dintre părinți nu doresc vaccinarea copiilor. Peste 11.000 de clase au cursurile cu prezență fizică suspendate

Data publicare: Joi, 07 Octombrie, 2021 Total: 864 accesari

Peste 77% dintre părinți nu doresc vaccinarea copiilor. Peste 11.000 de clase au cursurile cu prezență fizică suspendate

Ministrul Educaţiei a anunţat că în ultima săptămână, 2.500 de elevi s-au vaccinat zilnic. Numai că părinţii lor nu-i lasă să se imunizeze. În chestionare, doar 7,5% au fost de acord, 15% s-au arătat indecişi, iar peste 77 de procente refuză vaccinarea copiilor.

 

În acest moment, aproape 13.000 de elevi şi preşcolari sunt infectaţi. „Decizia ca şcolile şi grădiniţele să rămână deschise, indiferent de incidenţa cazurilor, este una greşită şi este o modalitate de a transfera responsabilitatea şi greutatea de la Ministerul Educaţiei pe umerii părinţilor şi a şcolilor” a declarat la TVR, expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş.

 

Sorin Cîmpeanu a declarat că sunt trei situaţii posibile. Acolo unde există, cabinetele medicale şcolare au obligaţia testării elevilor, iar unde nu sunt astfel de cabinete Direcţia de sănătate publică va organiza echipe mobile. Totodată, elevii se pot testa oriunde altundeva şi vor prezenta rezultatul negativ.

 

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că aproape 13.000 de elevi şi preşcolari şi circa 4.400 de angajaţi din învăţământ sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. Potrivit ministrului, 11.090 de clase din învăţământul preuniversitar au cursurile cu prezenţă fizică suspendate, ceea ce reprezintă circa 8% din numărul total. Un număr de 278.000 de copii învaţă online.

 

Sursa:știri.tvr.ro