Egiptul îi așteptă pe turiștii români cu stațiuni unde toată populația e vaccinată

Data publicare: Miercuri, 06 Octombrie, 2021 Total: 1190 accesari

Egiptul îi așteptă pe turiștii români cu stațiuni unde toată populația e vaccinată

Restricțiile în vreme de pandemie, testele PCR sau vaccinul anti-COVID au modificat comportamentul turiștilor români și i-au făcut pe aceștia să se îndrepte către destinații verzi, care să le permită libertatea de mișcare. Egiptul a fost una dintre destinațiile anului, încă de la începutul lui 2021. Vremea bună, dar și prețurile accesbile i-au convins pe români să se urce în avion către Sharm El Sheikh sau Hurghada.

 

Waleed El Sebaie, consilierul guvernatorului regiunii Sinaiului de Sud, a declarat că pandemia i-a făcut să acorde un plus de atenție sănătății, iar turiștii nu trebuie să fie temători cu privire la o posibilă infectare.

 

Pandemia ne-a învățat să acordăm mai multă atenție sănătății și am cheltuit foarte mult cu noile reguli de protecție, astfel încât să nu avem probleme cu angajații sau turiștii”, a declarat Waleed El Sebaie, pentru WALL-STREET:RO.

 

Totodată, acesta a menționat că restricțiile luate de Egipt, urmate de sosirea vaccinului, au redus din ce în ce mai puțin impactul pandemiei asupra turismului.

 

”Ne așteptăm la un număr de turiști români mai mare decât în 2019 anul acesta, deși nu am estimări de cifre în prezent. Cred, totuși, că se va dubla numărul românilor care vizitează Egiptul”, a adăugat consilierul.

 

Accesul în Egipt se face fie în baza unui test PCR negativ, fie în baza certificatului de vaccinare. Reprezentanți ai turismului în țara piramidelor au declarat că vaccinarea merge foarte bine în țară și se fac eforturi ca din ce în ce mai mulți oameni să se vaccineze. Serul folosit cu precădere este cel de la Astra Zeneca și încă nu sunt discuții cu privire la administrarea celei de-a treia doze

.

Toată populația din Sharm El Sheikh este 100% vaccinată. Acest lucru este valabil și pentru Hurghada și va deveni o regulă, mai ales pentru stațiunile turistice. Toți angajații din industria turismului sunt obligați să se vaccineze în Egipt”, a spus El Sebaie, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Așa cum am menționat mai sus, Egiptul este una dintre destinațiile de sezon, cu prețuri pornind de la 400 de euro/ persoană.

 

Sursa:wall-street.ro

Foto:Shutterstock