Dresori și câini din toată lumea se întrec de azi la Pecica

Data publicare: Miercuri, 06 Octombrie, 2021 Total: 893 accesari

Dresori și câini din toată lumea se întrec de azi la Pecica

Orașul Pecica devine, pentru câteva zile, capitala dresajului canin, pe lângă specialiști din toată țara, la Pecica sosind echipele calificate din 25 de ţări, de pe trei continente (Europa, America şi Asia).

Campionatul Mondial de Mondioring al Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI) se ține, pentru prima dată, în România, în perioada 6 – 10 octombrie 2021.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Clubul Mondioring din cadrul Asociaţiei Chinologice Române, cu sprijinul Primăriei Oraşului Pecica, al Consiliului Local şi al mai multor sponsori.

Mondioringul este un sport canin care urmărește să evidențieze calitățile câinilor participanți prin exerciții de disciplină, sărituri peste obstacole şi exerciții de pază, protecție şi atac!”, explică Attila Tóth, proprietarul Şcolii de dresaj canin şi a pensiunii canine Kalypsoland, coordonatorul local al competiției.

Spectaculozitatea acestui sport este dată,  în primul rând, de apropierea sa de realitate, câinii şi stăpânii lor fiind puși, la fiecare examen, într-o situație inedită, într-un scenariu conceput de către organizator şi arbitri.

Având în vedere locaţia şi perioada anului, tema campionatului va fi „Dark side” („Partea întunecată”), plecând de la legendele româneşti, toată acţiunea urmând să aibă loc într-un aranjament din care nu vor lipsi vampirii, vrăjitoarele şi alte personaje.

Probele de campionat mondial vor avea loc de joi până duminică, zilnic între orele 7:30 – 12 şi 12:40 – 18, pe stadionul Progresul.

Copii de grădiniță și cei din clasele primare sunt așteptați sâmbătă, de la ora 12, cu o demonstrație canină specială, cu surprize și parada mascotelor.

Sâmbătă seara, de la ora 20 va avea loc și un concert: pe scenă va urca Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului, „Vocea României” (ediția 2019) și formația sa.

Ceremonia de premiere şi închidere a Campionatului Mondial de Mondioring FCI este programată duminică după-masa, după finalizarea jurizării și va include parada steagurilor țărilor participante.

Accesul publicului este gratuit și se va face prin cortul amenajat în vecinătatea terenului de fotbal, participanții fiind rugați să prezinte certificatul verde sau pot fi testați, pe loc, în mod gratuit, de organizatori!