Noi condiții pentru românii care vizitează Germania. România, inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Data publicare: Luni, 04 Octombrie, 2021 Total: 990 accesari

Noi condiții pentru românii care vizitează Germania. România, inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Germania a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării pentru cetățenii care vin din România, în contextul în care țara noastră a înregistrat cifre alarmante privind numărul de cazuri de COVID-19.

 

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, noile condiții au intrat în vigoare la data de 3 octombrie 2021, ora 00:00.

 

Astfel, România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania, prin prezentarea unuia dintre următoarele 3 documente:

 

-document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sunt acceptate testele tip PCR (efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii) și cele antigen (efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii). Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;

 

-document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19, cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Nu este obligatorie prezentarea certificatului verde;

 

-document care atestă trecerea prin boală (infectarea cu virusul SARS-COV-2). Acesta trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 28 zile și cel mult 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania. Este admisă și prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.

 

Sursa:wall-street.ro

Foto:Shutterstock