Un om de afaceri român și fiul acestuia și-au pierdut viața într-un accident aviatic în Italia

Data publicare: Duminica, 03 Octombrie, 2021 Total: 2481 accesari

Un om de afaceri român și fiul acestuia și-au pierdut viața într-un accident aviatic în Italia

Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-a prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano, a transmis presa intaliană. 

 

Presa italiană afirmă că cei doi români decedați ar fi omul de afaceri român Dan Petrescu, de 68 de ani, și fiul acestuia.

 

Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia orașului Milano, se află doi cetățeni români cu dublă cetățenie, confirmă și Ministerul Afacerilor Externe.

 

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro

Conform presei italiene, opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire din Milano, Italia.  Alături de el la bord se aflau soția sa, fiul lor și 5 prieteni.

Dan Petrescu este cunoscut în România pentru că este un antreprenor imobiliar de succes, unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

 

Potrivit ziarului Gândul, Fiul lui Dan Petrescu, care locuiește în Canada (unde este cercetător), venise în Italia cu un cuplu, căruia să-i boteze un copil. Petrescu (68 de ani) l-a botezat în weekend si acum urma sa meargă, alaturi de fini, la Olbia, unde aveau o vilă. Mama lui Dan Petrescu are 98 de ani și se afla în Olbia. Femeie stătea la vila familiei și îl aștepta pe fiul ei.

 

A fost găsită cutia neagră a aparatului, a anunțat Corriere della Sera.

„Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată „, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a ajuns la locul accidentului pentru a face primele cercetări în vederea anchetei, pentru a stabili cauzele accidentului.  Va fi deschis un dosar în acest caz, iar Agenția națională pentru siguranța zborului (ANSV) a deschis, de asemenea, o anchetă și a dispus trimiterea unui anchetator la locul accidentului.