Valul 4 face ravagii! La fiecare 7 minute, un român moare de COVID

Data publicare: Duminica, 03 Octombrie, 2021 Total: 2233 accesari

Valul 4 face ravagii! La fiecare 7 minute, un român moare de COVID

Vârful valului 4 urmează să vină în două săptămâni cu 20.000 de noi cazuri şi până la 400 de decedaţi pe zi. Experţii în sănătate le reproşează guvernanţilor că, în loc să ia măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, continuă relaxarea şi după ce incidenţa a trecut de 6 la mia de locuitori.

 

Ziua de sîmbătă a adus un nou record la nivel de infectări. În ultimele 24 de ore, autoritășile au raportat 12.590 de cazuri de infectare cu Sars Cov 2, 12.740 de persoane internate din care 1412 în secțiile ATI.

 

Tăvălugul COVID-19 continuă să se rostogolescă, iar în Capitală, rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a continuat să crească pe tot parcursul acestei săptămâni, ajungîndu-se ca astăzi, duminică, 3 octombrie, rata incidenșei în capital să ajungă la aproape 9 infectări la mia de locuitori.

Numărul persoanelor decedate infectate cu virusul Sars CoV 2 anunțate în cursul zilei de sâmbătă pentru ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări a fost de 184, cee ace însemna că la fiecare 7,82 de minute, unromîn bolnav de Covid 19 a decedat.

 

La nivelul județului Arad, autoritățile au raportat în cursul zilei de sîmbătă pentru ultimele 24 de ore, 7 decese ale unor persoane infectate cu Sars CoV 2, iar de la inceputul pandemiei, 1050 de arădeni au pierdut lupta cu Covid 19.

 

La nivelul judeșului Arad, rata de infectare a ajuns la 4,34 în timp ce în municipiul Arad, rata de infectare se apropie de 6, mai exact 5,82.

 

Cercetătorul Octavian Jurma a calculat cadenţa în care îşi pierd vieţile românii bolnavi de COVID-19. „Un român moare de COVID la fiecare 7 minute, azi, în România, şi singurul lucru de care este în stare Guvernul e să discute cum să continue cu relaxarea şi după 6 la mie. Asta nu e amuzant, asta este diabolic. 


Drept urmare, de săptămâna viitoare va muri un român la fiecare 5 minute fără ca măcar un singur guvernant, sau parlamentar, sau preşedinte, să vină să ne spună că acesta e un preţ prea mare pentru marea noastră relaxare”, subliniază cercetătorul.  

 

La rândul lui, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că un vârf al acestui val al pandemiei vine la jumătatea lunii octombrie şi că, din acest motiv, mai multe unităţi sanitare sunt readuse la statutul de unităţi care tratează exclusiv bolnavi de COVID-19.

 

„Din ce spun specialiştii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puţin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, şi la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila. Totodată, ministrul interimar al Sănătăţii a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva COVID-19 şi pentru pregătirea secţiilor de terapie intensivă.