Fantoma lui Ceaușescu bântuie peste Marea Britanie. Brexit au vrut, Brexit au! Cozi interminabile la benzină

Data publicare: Vineri, 01 Octombrie, 2021 Total: 1575 accesari

Fantoma lui Ceaușescu bântuie peste Marea Britanie. Brexit au vrut, Brexit au! Cozi interminabile la benzină

Marea Britanie se află într-un haos total. Țara e practic blocată din lipsă de combustibil.  90% din stațiile de benzină au rămas zilele acestea fără combustibil în marile orașe.

 

Pe fondul crize de şoferi de camion din această ţară după Brexit, soldații britanici vor începe să conducă cisternele cu combustibil. Șoferii au făcut din nou coadă la stații de alimentare, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson a anunțat că situația se îmbunătățește.

 

Britanicii stau la cozi care se întind pe kilometri întregi pentru a putea cumpăra, după ore bune de aşteptare, benzină care a ajuns să se fie distribuită în raţii. Marea Britanie se confruntă cu un deficit de peste 100.000 de șoferi de camioane.

 

La ora de vârf a dimineții erau deja cozi mari de mașini în și în jurul Londrei. În unele benzinării au fost puse anunțuri care îi informau pe clienți că nu mai este benzină sau motorină.Criza combustibilului a dus la apeluri pentru ca medicii, asistenții medicali și alți lucrători esențiali să aibă acces prioritar la combustibil.

 

Ministrul britanic al afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că 150 de soldați au fost mobilizați și că vor conduce cisternele pentru a asigura alimentarea cu carburant.

 

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an, scrie washingtonpost.

 

Sursa.evz.ro