Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Mihai Pașca, a primit vizita directorului Agenției Franceze Anticorupție

Data publicare: Vineri, 01 Octombrie, 2021 Total: 1205 accesari

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Mihai Pașca, a primit vizita directorului Agenției Franceze Anticorupție

Mihai Pașca, secretar de stat în Ministerul Justiției a primit vizita lui Charles Duchaine, directorul Agenției Franceze Anticorupție acesta fiind însoțit de excelența sa Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, și de șeful relațiilor internaționale AFA. Întâlnirea a avut în principal discuții legate de susținerea activităților de prevenire a corupției, combaterea spălării banilor și administrarea bunurilor provenite din infracțiuni.

 

„Lupta împotriva corupției implică un efort comun la nivel european, iar schimbul de informații este deosebit de util. Pentru noi prevenirea corupției este o prioritate a programului de guvernare prin care se asumă adoptarea noii strategii anticorupție până la sfârșitul anului. Noua strategie va menține abordarea celei anterioare care acorda ministerului rolul central în organizarea procesului de monitorizare si impulsionare a implementării politicii publice de integritate. Experiența Franței, precum și bunele practici existente in instituțiile de resort vor rămâne repere pentru noi. Apreciez contribuțiile Franței și a doamnei ambasador Laurence Auer în procesul de elaborare a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2021-2025, având în vedere experiența practică a instituțiilor franceze de specialitate” a declarat Mihai Pașca.

 

Directorul Charles Duchaine și-a exprimat încrederea în voința politică a Guvernului României, pentru susținerea luptei anticorupție și pentru continuarea reformelor.

 

Alături de Mihai Pașca au mai fost prezenți oficiali ai Ministerului Justiției – Departamentul de Prevenire a Criminalității, Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Prevenire a Corupției și Agenției Naționale de Integritate.