Meciurile UTA-ei vor fi văzute din tribune doar de suporterii vaccinați sau care au trecut prin boală. Doar românii vaccinați vor avea voie la restaurant, spectacole sau meciuri

Data publicare: Vineri, 01 Octombrie, 2021 Total: 1175 accesari

Meciurile UTA-ei vor fi văzute din tribune doar de suporterii vaccinați sau care au trecut prin boală. Doar românii vaccinați vor avea voie la restaurant, spectacole sau meciuri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât joi seara, 30 septembrie, modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

 

Conform deciziei CNSU, doar  persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pot avea acces, dar doar până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, instituții de cultură, evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințe, săli de sport și/sau fitness, jocuri de noroc, piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

 

Practic această hotărâre a scos testele rapide și pe cele PCR, impunând, practic, vaccinarea.

 

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, joi seara, la TVR, că varianta emisă de CNSU este cea mai sigură:

„Peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activitățile economice, şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala. Pentru cei care sunt vaccinați sau au trecut prin boală riscurile sunt mai mici", a spus premierul.

 

Sursa:rfi.ro