Florea Grup din Alba a investit peste 10 milioane euro într-o fabrică de prefabricate de beton, inaugurată lângă Arad

Data publicare: Joi, 30 Septembrie, 2021 Total: 969 accesari

Florea Grup din Alba a investit peste 10 milioane euro într-o fabrică de prefabricate de beton, inaugurată lângă Arad

Florea Grup, companie deţinută de fraţii Marcel şi David Florea din Alba, a finalizat o investiţie de peste 10 milioane euro în cea de-a treia fabrică de prefabricate de beton a diviziei Petra Pavaje, inaugurată în judeţul Arad.

 

Noua fabrică este localizată în Vladimirescu la doar câțiva kilometri de municipiul Arad, pe o platformă industrială de 100.000 mp. Capacitatea este de 6.000 mp/ zi, iar produsele care ies pe poarta fabricii sunt atât pavaje standard şi premium, cât şi elemente pentru grădină, borduri sau elemente pentru garduri. În cadrul fabricii de la Arad lucrează în prezent 70 de oameni.

 

”Stabilitatea companiei a fost întotdeauna un factor important în momentul unei noi investiţii. Dar poate şi mai important a fost know how-ul, adică expertiza în domeniu”, a declarat Marcel Florea, director general Florea Grup, într-un comunicat de presă.

 

Noua fabrică Florea Grup din judeţul Arad, alături de liniile de fabricaţie de la Alba Iulia şi Ploieşti, pot produce 18.000 mp/zilnic, ceea ce o poziţionează compania printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România. Compania dispune de depozite proprii în Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva. În vara anului trecut, Florea Grup a inaugurat o fabrică de prefabricate din beton la Strejnicu, judeţul Prahova, lângă Ploieşti, o investiţie de 10 milioane de euro.

 

Compania Florea Grup a avut anul trecut afaceri totale de aproximativ 137 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Trendul pozitiv se datorează în primul rând segmentului construcţiilor, cu cele două com­ponente: lucrările de infras­truc­tură şi fabricarea materialelor de construcţii, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei. Florea Grup a realizat în 2020 un profit net de aproximativ 24 mil. lei, având un număr mediu de 409 angajaţi.

 

Sursa:produsinardeal.ro