Medicul Virgil Musta: Spitalele sunt pline la Timișoara, în 2 zile la Babeș nu vom mai avea paturi nici în pre terapie. În acest ritm, vom ajunge la 15.000 de cazuri pe zi

Data publicare: Marti, 28 Septembrie, 2021 Total: 906 accesari

Medicul Virgil Musta: Spitalele sunt pline la Timișoara, în 2 zile la Babeș nu vom mai avea paturi nici în pre terapie. În acest ritm, vom ajunge la 15.000 de cazuri pe zi

TIMISOARA: Valul uriaș de infectări din ultimele zile paralizează sistemul sanitar. Spitalele sunt pline, iar din cauza tulpinei Delta, creșterea numărului de cazuri e mult mai rapidă. Pacienții cu forme grave sunt tot mai mulți și nu pot fi externați. Aproape toți sunt nevaccinati.
Un semnal de alarmă este tras de medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timisoara.

 

Este din nou un moment foarte greu pentru comunitatea noastra. Chiar daca deocamdata resimt acest lucru in primul rand cei care se infecteaza si ajung la spitale cu forme severe de boala, numarul acestora a inceput sa fie din ce in ce mai mare in ultimile zile si deja depaseste capacitatea spitalelor. Iar aceasta nu este o gluma sau o exagerare!!!
Ceea ce poate sa urmeze ne va afecta deja pe toti (personal, pe membri ai familiei, pe prieteni sau cunostinte), daca nu contribuim fiecare dintre noi in perioada imediat urmatoare la scaderea transmiterii virusului, astfel incat sa diminuam cat mai mult numarul celor care se infecteaza si automat si numarul celor care ajung sa necesite spitalizare. ”  spune Virgil Musta citat de  opiniatimisoarei.ro.

 

„La ora actuala, in spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie V. Babes Timisoara, la terapie intensiva sunt internati numai pacienti nevaccinati, iar pe sectiile Covid-19, 95% sunt pacienti nevaccinati, noi internand numai formele severe, care necesita oxigen cu debit mare.
Insa, din cauza ritmului mult mai mare de infectare decat in celelate valuri pandemice si a formelor mai grave, nu putem externa pacientii atat de repede pe cat ne vin alte noi cazuri.” a adăugat Musta.

 

„Conform statisticilor internationale, din tarile cu rata mica de vaccinare (cum suntem si noi), se poate ajunge ca 10% din cazuri sa evolueze sever si peste 3% sa decedeze. Aceasta inseamna ca la un numar zilnic de peste 7000 de cazuri la nivel national, putem avea zilnic un numar de 700 cazuri care pot evolua sever si care ar necesita internare in sectii specializate. Daca nu facem ceva concret, pe ritmul actual de crestere, evaluarile specialistilor epidemiologi arata ca putem atinge destul de repede 15.000 de noi cazuri pe zi. Unde vor intra toti acei pacienti cu forme severe si critice? ” a concluzionat Virgil Musta.