În localitățile din scenariul roșu părinții trebuie să testeze anti-Covid copiii peste 6 ani înainte de a-i duce la bazinul de înot sau la petreceri

Data publicare: Miercuri, 22 Septembrie, 2021 Total: 1132 accesari

În localitățile din scenariul roșu părinții trebuie să testeze anti-Covid copiii peste 6 ani înainte de a-i duce la bazinul de înot sau la petreceri

Intrarea mai multor localități în scenariul roșu presupune cheltuieli suplimentare pentru părinții care vor să-și ducă copiii peste 6 ani la bazinul de înot sau la o petrecere organizată la un loc de joacă.

 

Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, și copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, deci care nu pot fi vaccinați în acest moment, le va fi condiționat accesul la anumite activități de prezentarea unui certificat verde - de testare ori trecere prin boală.

 

Astfel, părinții vor avea de suportat cheltuielile cu testarea anti-Covid a copiilor dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori o oră de înot la bazin. 

 

Digi 24 a analizat prețurile testelor anti-Covid: cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore, costă 60 de lei, iar cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, costă 180 de lei.

 

Copiii au nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant și la petreceri.

 

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior.

 

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie - chiar dacă este omologat - și făcut acasă.

 

București și județele Ilfov, Satul Mare și Timiș sunt în scenariul roșu, rata de infectare Covid-19 depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Sursa:click.ro

Foto:Shutterstock