Loteria vaccinării începe la 1 octombrie. Un român vaccinat se va alege cu un milion de lei

Data publicare: Miercuri, 22 Septembrie, 2021 Total: 1449 accesari

Loteria vaccinării începe la 1 octombrie. Un român vaccinat se va alege cu un milion de lei

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a semnat ordinul privind condițiile de înscriere la Loteria Vaccinării. În perioada 1 octombrie - 31 decembrie vor avea loc 19 extrageri, în urma cărora vor fi acordate 1.139 de premii, în valoare totală de 15 milioane lei.

 

Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

 

În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

 

Potrivit Ministerului Sănătății, Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 1 octombrie – 31 decembrie și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică și vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

 

 

La Loteria de Vaccinare se acordă 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

 

 

Potrivit documentului, „fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii”, iar marele premiu este în valoare de 1.000.000 de lei, astfel:

 


Sursa:digi24.ro