Ludovic Orban a prezentat moțiunea la Arad

Data publicare: Vineri, 17 Septembrie, 2021 Total: 1011 accesari

Ludovic Orban a prezentat moțiunea la Arad

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent joi seara, 16 septembrie, la Arad, unde a prezentat moțiunea cu care va candida la Congresul PNL din 25 septembrie. Domnul Orban a fost susținut de o echipă din care au făcut parte foștii miniștri Alexandru Nazare, Violeta Alexandru, care a pus accent pe calitățile de lider și o direcție națională pentru PNL. Obiectivul de a avea o guvernare liberală și un partid puternic, unit după 25 septembrie a fost împărtășit de toată lumea.

 

Ludovic Orban s-a arătat încrezător că poate câștiga competiția internă și este cel mai potrivit pentru a conduce PNL în viitor. „Am fost în 36 de conferințe, am ținut să ajung în cât mai multe locuri. Am venit din respect pentru dumneavoastră, pentru ca decizia să fie luată în cunoștință de cauză”, a spus acesta. „Nu aș fi candidat dacă nu aș fi fost convins că pot să aduc PNL la victorie, că sunt liderul PNL care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Votați cum vă spun  oamenii. Când vă spun că pot să duc PNL la victorie, știu ce spun”, a declarat acesta. Ludovic Orban a spus că sondajele de opinie arată că românii vor o guvernare de dreapta. „PSD a fost dintotdeauna adversarul nostru, inamicul nostru, trebuie să ținem PSD departe de guvernare”, a apreciat el. În intervenția finală, a îndemnat liberalii să voteze liber pentru binele PNL.

 

Din partea liderilor locali, au anunțat că votează moțiunea depusă de Ludovic Orban primarul Aradului, Călin Bibarț, primarul Ineului Călin Abrudan și senatorul Ioan Cristina. Călin Bibarț a vorbit despre respectul pentru președintele Orban, care este apropiat de liberali, de oameni. „Este primul prim-ministru care a venit la Cetatea Aradului și a semnat pentru finanțare. Aveți votul meu și respectul meu”, a spus el. Călin Abrudan a spus că „primarii așteaptă investiții, liniște și pace” în timp ce senatorul Cristina a rememorat un parteneriat de durată cu Ludovic Orban pe care l-a considerat „cel mai bun președinte PNL și cel mai bun premier PNL din perioada postdecembristă.”