La alții se poate. Spania plafonează preţurile la gaze, scade taxele şi redirecţionează profiturile pentru reducerea facturilor la energie

Data publicare: Marti, 14 Septembrie, 2021 Total: 239 accesari

La alții se poate. Spania plafonează preţurile la gaze, scade taxele şi redirecţionează profiturile pentru reducerea facturilor la energie

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiilor energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat premierul Pedro Sanchez, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE, transmite Reuters.

"Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%", a declarat prim ministrul.

 

Acesta a explicat că redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi folosită pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatori.

 

Măsurile vor avea ca efect reducerea veniturilor guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, a afirmat Sanchez, mai scrie sursa citată de Agerpres.

 

Cererea ridicată pentru gaze naturale şi creşterea preţurilor la certificatele tranzacţionabile pentru emisii au dus la majorarea preţurilor în multe state europene.

 

Sursa:digi24.ro