Florin Cîţu propune nunți doar cu certificatul verde în localităţile cu incidenţă mare a cazurilor de Covid-19

Data publicare: Luni, 13 Septembrie, 2021 Total: 979 accesari

Florin Cîţu propune nunți doar cu certificatul verde în localităţile cu incidenţă mare a cazurilor de Covid-19

Premierul Florin Cîţu a propus ca în cazul nunţilor deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie să se folosească certificatul verde.

 

"Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (...) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate - ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde. (...) Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie", a afirmat, duminică,12 septembrie, premierul, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

 

El a adăugat că România este pe o pantă ascendentă în privinţa pandemiei de COVID-19.

 

"În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, ştiţi foarte bine că, din păcate, suntem pe o pantă ascendentă, avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie. Bistriţa-Năsăud şi Ilfov sunt deja aproape, sunt peste, ajung chiar la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate", a mai declarat premierul.

 

Sursa:digi24.ro

Foto:Profimedia