Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de vineri s-a aflat votul pentru numirea membrilor consiliilor de administrație ale Companiei de Transport Public și Apă Canal

Data publicare: Sambata, 11 Septembrie, 2021 Total: 678 accesari

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de vineri s-a aflat votul pentru numirea membrilor consiliilor de administrație ale Companiei de Transport Public și Apă Canal

Consilierii județeni USR PLUS s-au opus acestor numiri, care iau în calcul doar criterii de “competență” și “experiență” care permit exclusiv persoanelor din sistem să ocupe, de regulă, exact aceleași funcții în care, până acum, nu au dovedit nici eficiență, nici intenții de îmbunătățire a rezultatelor respectivelor companii.

 

"USR PLUS consideră că e momentul să terminăm, măcar în ceasul al 12-lea, cu obiceiul recompenselor pentru activul de partid din banii arădenilor. Administrate prost, companiile județene vor oferi în continuare servicii proaste și scumpe. Conceptul de calitate a serviciului/produsului oferit pare să fie ceva declarativ, complet abstract pentru aceste companii. Arădenii nu simt nici o îmbunătățire în sistemul de transport public, iar pentru serviciile de apă-canal plătesc mai mult doar ca să fie acoperite pierderile companiei.  Însă indemnizațiile celor responsabili nu scad, ci dimpotrivă. În consiliile de administrație traiul e dulce, iar banii vin. Membrii nu trebuie decât să își lase mâna ridicată cu o sfoară, la vot, o dată pe lună.

 

USR PLUS nu crede că rotirea personalului de partid în funcții calde și bănoase este soluția creșterii performanțelor companiilor municipale și județene. Nu crede nici că poți aduce la conducerea acestor companii administratori sau manageri cu viziune și rezultate dovedite perpetuând obscuritatea în modul în care se anunță job-urile și se selectează candidații. Fac, pe această cale, apel către colegii consilieri să dea, împreună cu noi, dovadă de bună-credință și, mai ales, de realism: haideți să facem recrutare “pe bune” pentru companiile arădenilor. Repet, rotirea pe funcții a acelorași și acelorași oameni galbeni nu va duce la alte rezultate decât cele de până acum. Așa cum știți cu toții, orice firmă trebuie să producă valoare adăugată pentru asociați, în cazul de față pentru locuitorii județului Arad. Ori, dacă ne uităm pe cifrele companiilor municipale și județene, vedem exact contrariul" a declarat Răzvan Anghel, consilier județean și Președintele organizației județene USR PLUS Arad.