După modelul occidental, nepoata lui Dimitri Muscă a fost angajată pe vară la abatorul familiei pe salariu minim

Data publicare: Marti, 07 Septembrie, 2021 Total: 2721 accesari

După modelul occidental, nepoata lui Dimitri Muscă a fost angajată pe vară la abatorul familiei pe salariu minim

Călin Muscă, băiatul lui Dimitri Muscă, folosește pentru fiica sa modelul responsabilizării prin muncă. În această vară, Amanda Muscă a fost cooptată în echipa abatorului deținut în județul Arad de tatăl său.

 

Nepoata lui Dimitrie Muscă de la CAI Curtici nu a beneficiat de tratament preferențial, fiind plătită ca orice lucrător necalificat pe care tatăl Călin Muscă îl angajează în cadrul modernului abator pe care l-a deschis la finele anului trecut.

 

Experiența de peste vară a avut un efect benefic asupra tinerei, apreciază părinții, care au văzut cum Amanda a devenit mult mai sociabilă, mai comunicativă, mai organizată și au observat mândria ei de a-și câștiga singură primii bani pe care i-a și pus deoparte.

 

În cultura occidentală, îndeosebi americană, există cutuma angrenării de către antreprenori a copiilor lor în activități ce implică muncă, inclusiv necalificată și care implică efort fizic și deprindere de aptitudini motrice și de rezistență, în scopul responsabilizării lor.

 

Și în România au fost semnalate astfel de exemple, cum e cazul Alexandrei Copos, fiica magnatului George Copos, care deși absolvise prestigioasa universitate Princeton, reîntoarsă acasă a putut fi zărită în lanțul de bakery Ana Pan făcând diverse munci de jos, de la vândutul la tejghea, până la curățatul meselor. Ulterior aceasta a preluat în coordonare o parte importantă din business-ul părintesc.

 

În agricultură, de asemenea, mulți fermieri încearcă să își apropie copiii de sector. Cel mai adesea e cazul băieților, care sunt familiarizați cu combina sau tractorul de mici, ca să prindă ”microbul”.

 

Chiar dacă fetele sunt mai puțin reprezentate în branșă, există și aici exemple de acest tip. Unul dintre ele este al lui Călin Muscă, din județul Arad, care, nemilos (sau din contră), și-a trimis fiica să muncească peste vară în abator, la ambalat mici, pe salariul minim din companie.

 

Sursa:agrointel.ro

Foto:agrointel.ro