Deși PNL dorește să guverneze alături de ei, încăpățânarea este mare la USR PLUS. Miniștrii formațiunii demisionează din Guvernul Cîțu

Data publicare: Marti, 07 Septembrie, 2021 Total: 1022 accesari

Deși PNL dorește să guverneze alături de ei, încăpățânarea este mare la USR PLUS. Miniștrii formațiunii demisionează din Guvernul Cîțu

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu, a anunţat Dan Barna luni seara, 6 septembrie, la finalul unei şedinţe cu liderii partidului.

 

USR PLUS deţine portofoliile Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei.  

 

„Bună ziua, România! Este un moment care priveşte întreaga ţară. Am promis că vom fi un partid altfel şi am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim când era mai facil să tăcem. În aceste 8 luni de zile am adus în vârful administraţiei oameni oneşti, oameni competenţi, care au arătat că se poate şi altfel în această Românie. Am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim de respect pentru protocolul coaliţiei, cu un minim respect pentru adevăr, pentru ceea ce înseamă interesele reale ale românilor. Este legitimă lupta internă într-un partid, dar atunci când este folosită pentru a risipi resursele naţiunii şi pentru a aloca zeci de miliarde pentru promisiuni către primari într-un interes electoral propriu, nu putem merge mai departe. Nu se mai poate aşa. Aceasta este diferenţa pe care vrem să o aducem în politica din România.  Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (...) Ne prezentăm demisiile, mâne dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră”, a declarat Barna în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, alături de toţi miniştrii şi parlamentarii USR PLUS.

 

„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi putem, în câteva zile, să mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL alege să funcţioneze pe mecanismul USL, alături de PSD. (...) Este o decizie grea, pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România are nevoie. După 30 de ani de glume politice trebuia să vină în România un partid care să spună aşa nu se mai poate”, a mai explicat Barna.

 

„Anunţul miniştrilor USR PLUS că demisionează este cel corect în situaţia în care PNL şi PSD blochează moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS. Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ. Şi nu ne cumpără nimeni cu funcţii şi privilegii!”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Sursa:adevărul.ro

Foto: Captură Facebook/ USR PLUS