Veste tragică în sportul românesc. A murit cvadruplul campion olimpic, Ivan Patzaichin

Data publicare: Duminica, 05 Septembrie, 2021 Total: 2004 accesari

Veste tragică în sportul românesc. A murit cvadruplul campion olimpic, Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a decedat astăzi, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani.

 

De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață. 

 

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

 

În 2020, Ivan Patzaichin a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, când a vorbit despre regretele carierei sale:

 „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”

 

22 de medalii mondiale are "Amiralul" în palmaresul său, din care 9 de aur, 4 de argint şi 9 de bronz.

 

9 titluri mondiale are Ivan Patzaichin, cucerite între 1970 şi 1983, dintre care trei la simplu, atît pe distanţa de 1.000 m, cît şi pe cea de 10.000.

 

Sursa:gsp.ro

Foto:gsp:ro