Mai nou românii își dorm somnul de veci în sicrie chinezești. Importăm sicrie din China, dar și acelea cu acte false

Data publicare: Sambata, 04 Septembrie, 2021 Total: 418 accesari

Mai nou românii își dorm somnul de veci în sicrie chinezești. Importăm sicrie din China, dar și acelea cu acte false

România a exportat atât de mult lemn încât nu a mai rămas nici măcar materia primă pentru a produce sicrie, sau cel puțin asta ar fi concluzia în condițiile în care am început să importăm sicrie tocmai din China.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 220 de sicrie demontate, introduse în țară prin folosirea de acte nereale.

 

Vineri, 3 septembrie a.c., polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu şi au efectuat control fizic, în cooperare cu lucrători vamali, asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judetului Satu Mare, administrată de un cetățean italian.

 

Astfel, au fost descoperite, în plus față de cele declarate, 220 sicrie demontate, introduse in țară prin folosirea de acte nereale.

 

Sicriele, în valoare de peste 200.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.