La Domeniul Regal de la Săvârșin a avut loc ”Gala recunoștinței Medicale”. La eveniment a fost invitat și Valeriu Gheorghiță

Data publicare: Vineri, 03 Septembrie, 2021 Total: 828 accesari

La Domeniul Regal de la Săvârșin a avut loc ”Gala recunoștinței Medicale”. La eveniment a fost invitat și Valeriu Gheorghiță

Joi, 2 septembrie, a avut loc evenimentul “Gala Recunoștinței Medicale”, la Domeniul Regal de la Săvârșin.

 

Acesta a fost dedicat tuturor celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent.

 

La eveniment a fost prezent col. Valeriu Gheorghiță, alături de reprezentanți ai autorităților județene, personal medical din cadrul Serviciilor Județene de Ambulanță, unităților medicale, laboratoare, centre de vaccinare, precum și reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică județene.

 

Evenimentul a fost organizat de către Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș în parteneriat cu Casa Regală a României.

 

Directorul DSP Arad, Horea Timiș despre eveniment: ”Mulțumesc tuturor celor prezenți, organizatorilor, partenerilor, colegilor și domnului Col.dr. Valeriu Gheorghiță pentru că împreună toti am reușit să facem un astfel de moment. Sunteți deosebiți! Peste 500 de invitați . A fost un real succes!

Felicitări tuturor. Mulțumim Casei Regale a României pentru tot sprijinul.

Arad , Hunedoara, Timiș - Trei județe.., trei DSP-uri împreună am unit oameni din trei județe, cadre medicale, directori de spital, ambulante, cadre militare, instituții, deconcentrate, Prefecti, Președinți de CJ și mulți altii cu un singur scop....Sistemul de Sănătate"

 

Iustin Cionca a concluzionat pe pagina sa de Facebook:

Eu cred că una dintre concluziile acestei pandemii este că statul nu s-a raportat la județul Arad ca la frontiera României, cu tot ce implică asta. Tot greul pandemiei l-au dus cadrele medicale și oamenii din administrație care au adus fonduri europene pentru spitale, în cea mai gravă criză a vremurilor noastre. Direcțiile de Sănătate Publică au fost reduse la un simplu organ de control, depopulate, subfinantate, iar pandemia a demonstrat cât de greșită a fost această gândire de la București.

Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor celor care în această perioadă grea, fie că sunt cadre medicale fie că muncesc în orice alt domeniu, și-au adus contribuția la salvarea vieții și a sănătății arădenilor. Și sper ca toți să ne învățăm lecția din această pandemie dramatică...”