Medicul de familie suspectat că a vaccinat fictiv în cabinetul său 10 fotbaliști a fost ridicat de polițiști și dus la audieri

Data publicare: Vineri, 03 Septembrie, 2021 Total: 1333 accesari

Medicul de familie suspectat că a vaccinat fictiv în cabinetul său 10 fotbaliști a fost ridicat de polițiști și dus la audieri

Doctorița, medic de familie, este acuzată de așa numita "vaccinare la chiuvetă", adică ar fi aruncat serurile și a eliberat adeverințe false de vaccinare persoanelor fără să le imunizeze, de fapt.

 

Primul medic de familie este investigat pentru așa numita "vaccinare la chiuvetă” anunță polițiștii, care au efectuat joi dimineața, 2 septembrie, percheziții la cabinetul medical și în casa unui doctor din comuna Aninoasa, din județul Dâmbovița.

 

Cadrul medical, o femeie, ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la clubul de fotbal din Pucioasa, condus chiar de soțul acesteia. Potrivit IPJ Dâmbovița, au fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

 

Potrivit unor surse, medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive. 

 

IPJ Dâmbovița a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că există trei mandate de percheziții și 13 persoane au fost duse la audieri.

 

"Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor", au mai transmis polițiștii dâmbovițeni. 

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

 

Sursa:digi24.ro

Foto:chiuvete online