Ministrul Sănătății despre testarea în școli: Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile

Data publicare: Miercuri, 01 Septembrie, 2021 Total: 1039 accesari

Ministrul Sănătății despre testarea în școli: Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat cum se va desfășura testarea în școli în conferința de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, colegii acestuia vor continua să învețe online pentru 14 zile. Există posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta, dacă rezultatul testelor este negativ.

 

În ceea ce privește testarea și în ceea ce privește măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în școală și diagnosticat pozitiv, fie că Direcția de Sănătate Publică sau părintele a anunțat școală că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este, dacă vorbim de clase de învățământ preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Aceasta a spus că „Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare în ziua a opta se organizează în școli de către personalul medical al școlilor acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la direcțiile de Sănătate Publică, acolo unde personalul nu este disponibil.”

sursa:edupedu.ro
foto:gov.ro