La jumătatea lunii septembrie este foarte probabil ca în România să se depășească 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19

Data publicare: Luni, 30 August, 2021 Total: 979 accesari

La jumătatea lunii septembrie este foarte probabil ca în România să se depășească 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că la jumătatea lunii septembrie autorităţile se aşteaptă ca în România să se înregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice de covid-19, în loc de 1.500 – 1.600, cât estimau iniţial, transmite News.ro.

 

Elevii se întorc fizic la școală pe 13 septembrie, iar autoritățile au anunțat în repetate rânduri că școala rămâne deschisă cât mai mult timp posibil. Copiii trec în online doar atunci când se depășește incidența de infectare de 6 la mia de locuitori, moment în care localitatea respectivă întră în carantină.

 

Valeriu Gheorghiţă a declarat duminică seară, la Digi24, că nu se aşteaptă ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie una bună.

 

“Din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor şi care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie. Nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă.

sursa:edupedu.ro