Mai aproape de Basarabia. A fost lansată platforma „ Virtual Moldova ”

Data publicare: Joi, 26 August, 2021 Total: 1435 accesari

Mai aproape de Basarabia. A fost lansată platforma „ Virtual Moldova ”

Creație a companiei româno-americane OenoCo International, platforma „ Virtual Moldova ” – www.virtual-moldova.com - reprezintă o modalitate interesantă și inedită de promovare a Republicii Moldova.

 

”Ideea acestui proiect s-a desprins în contextul forumului economic internațional „ Industria vinului în Europa de Est: provocări, realități și perspective ”, Republica Moldova având o prezență semnificativă la acest eveniment. Principala provocare pentru sectorul vitivinicol din această țară o reprezintă promovarea internațională și deschiderea de noi piețe ”, a spus Paula Stanca, CMS sommelier.

 

Dincolo de promovarea podgoriilor și vinăriilor Republicii Moldova, platforma noastră va cuprinde știri și analize economice relevante, evenimente cu caracter economic desfășurate în Republica Moldova sau în relație cu această țară. Platforma se dorește a fi și un veritabil facilitator pentru diverse parteneriate economice, sociale și culturale. În acest fel, vom putea contribui la creșterea vizibilității internaționale a Republicii Moldova ”, a precizat Antoniu Martin, responsabil al departamentului Europa Centrală și de Est din cadrul companiei americano-române.

 

”Și prin intermediul acestei platforme demersul companiei noastre pentru constituirea consorțiului « Vinuri Carpatine » poate primi o consistență deosebită. Ne dorim să includem în promovarea noastră toate vinăriile din Republica Moldova, indiferent de dimensiunea acestora. Credem că și pe această cale unele vinării care nu dispun deocamdată de o prezență în mediul online, se vor putea face cunoscute ”, a menționat Codruța Cotor, responsabilul departamentului juridic al companiei.