Poliția Locală cu “ochii” pe terasele amplasate pe domeniul public

Data publicare: Joi, 26 August, 2021 Total: 833 accesari

Poliția Locală cu “ochii” pe terasele amplasate pe domeniul public

Compartimentul Activitate și Control Comercial din cadrul Direcției Generale Poliția Locală informează agenții economici deținători de terase pe domeniul public asupra obligativității deținerii acordului de ocupare a domeniului public pentru instalarea teraselor, conform Art.5, alin.2, lit.a. din HCLM 192/2017 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad.

 

Totodată DGPL Arad, aduce la cunoștință faptul că, pentru terasele şi grădinile de vară situate pe domeniul public sau privat, se va elibera și aviz pentru orarul de funcţionare separat de structura de vânzare conform Art.63 (1 ), din aceeași hotărâre (”agenții economici care dețin terase și pe domeniu public și pe domeniu privat au nevoie de orare suplimentare de terasă separat de stuctura de vânzare pentru ambele terase conform legislației în vigoare”).

 

Pentru autorizarea necesară, reprezentanții societăților respective se pot prezenta la Primăria Municipiului Arad, camera 5, pentru depunerea documentației privind acordul de ocupare domeniu public. Ulterior obținerii acordului, se vor prezenta la Serviciul Transport Public Local, Autorizare Activități Economice pentru a declara orarul suplimentar de terasă.

 

În cazul nedeținerii acordului de ocupare a domeniului public sau a orarului suplimentar de terasă situată pe domeniu public ori în spațiul privat, sancțiunea este cuprinsă între 2000 – 2500 lei pentru fiecare faptă încălcată (posibilitatea de plată la jumătate din minim survenind în termenul de maxim 15 zile de la preluarea procesului verbal, caz în care, suma este de 1000 lei - conform Art.73,lit.”a” din HCLM 192/2017).