A murit Charlie Watts, bateristul legendarei trupe The Rolling Stones

Data publicare: Miercuri, 25 August, 2021 Total: 1391 accesari

A murit Charlie Watts, bateristul legendarei trupe The Rolling Stones

Charlie Watts, bateristul formației The Rolling Stones, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunțat agentul său, relatează BBC News.

 

Cu o tristețe imensă anunțăm moartea iubitului nostru Charlie Watts”, se arată în declarație.

 

A murit liniștit, într-un spital londonez mai devreme, înconjurat de familia sa”, adaugă sursa citată.

 

A fost „un drag soț, tată și bunic” și „unul dintre cei mai mari toboșari din generația sa”.

 

La începutul lunii august, Charlie Watts a fost înlocuit de Steve Jordan pentru turneul formației The Rolling Stones din Statele Unite, pentru a-și reveni după o operație medicală despre care nu au fost date detalii.

 

În 2004, Watts a fost tratat pentru cancer la gât la Spitalul Marsden din Londra.

 

Charlie Watts era membru al formației The Rolling Stones din 1963. Watts a fost singurul membru Rolling Stones, în afară de Mick Jagger sau Keith Richards, care a fost prezent pe toate albumele lor de studio.

 

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) şi „Bridges to Babylon” (1997).

 

Trupa şi-a schimbat componenţa în câteva rânduri, însă relaţiile dintre membrii săi au rămas amicale şi ei au cântat în mai multe rânduri împreună, în proiecte independente.

 

Cea mai recentă formulă: Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară).

 

Grupul britanic a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989. Cel mai recent disc al formaţiei, „Blue & Lonesome”, a fost lansat în 2016.

 

Născut pe 2 iunie 1941, la Londra, Charlie Watts a crescut înconjurat de muzică şi în tinereţe era pasionat de soundul unora ca Jelly Roll Morton şi Charlie Parker. A început să cânte la tobe în timpul liceului, căruia i-au urmat cursuri de design grafic. Atras de jazz, impunător pe scena emergentă londoneză, după cum îşi aminteşte Keith Richards în autobiografia „Life”, Watts a fost – cu greu – cooptat în The Rolling Stones în 1963. El apare pe toate albumele trupei lansate începând cu acel an.

 

În noiembrie 1994, The Rolling Stones a devenit prima trupă rock and roll care a transmis live pe internet dintr-un concert. A fost vorba despre cinci piese din show-ul susţinut în Dallas, în turneul „Voodoo Lounge”.

 

TRS a cântat prima dată la Moscova în 1998, iar la Bucureşti a concertat în premieră (şi singura dată), pe stadionul Lia Manoliu, pe 17 iulie 2007.

 

Cel mai mare concert al trupei a avut loc pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, în februarie 2006. Este estimat că au participat la acel eveniment 1,5 milioane de oameni. The Rolling Stones a cântat în Cuba, în martie 2016, cu jumătate de an înainte de moartea lui Fidel Castro. „Havana Moon”, a fost apoi lansat sub forma unui cine-concert.

 

De-a lungul carierei, membrii grupului au fost implicaţi şi în numeroase acţiuni caritabile, iar venituri de pe urma unora dintre single-urile lansate au ajuns la diverse fundaţii.

 

Sursa:g4media.ro