Exclusivitate! Proprietarul uneia dintre cele două Dacii 1310 din New York s-a confesat Ghidului Arădean.”În doi ani am mers 20.000 de kilometri cu ea”, spune americanul Eric Matson

Data publicare: Marti, 24 August, 2021 Total: 2607 accesari

Exclusivitate! Proprietarul uneia dintre cele două Dacii 1310 din New York s-a confesat Ghidului Arădean.”În doi ani am mers 20.000 de kilometri cu ea”, spune americanul Eric Matson

New-yorkezul Eric Matson s-a îndrăgostit de România încă din perioada dictaturii comuniste, vinovatul principal fiind gimnastica românească.

 

După Olimpiada de la Los Angeles tânărul Matson pe atunci s-a îndrăgostit de gimnastele din România și s-a hotărât să ne viziteze țara.

 

American fiind, a pătruns cu greu în lagărul comunist dar de atunci a rămas un mare iubitor al țării noastre pe care a vizitat-o de nenumărate ori.

 

Dealtfel, între timp s-a și căsătorit cu o româncă pe care a dus-o cu el în America.



 

Dar americanul nostru a mai prins drag de ceva: vechea Dacie din perioada comunistă i-a plăcut atât de mult încât în urmă cu doi ani când a revenit în România și-a cumpărat una și a pus-o pe vapor care i-a dus-o la New York.

 

Adtfel după românul Eduard Palaghiță care a făcut furori cu prima Dacia 1310 în New York, Eric Matson a devenit primul american get beget posesor de Dacie în marea metropolă.

 

După 20.000 de kilometri parcurși prin America, Matson a schimbat carburatorul.

 

Dar iată declarația lui Eric Matson pentru Ghidul Arădean:

 

Acum doi ani și o lună, Dăciuța mea a venit în America. De când atunci am mers 20.000 de kilometri cu ea, și încet încet mă obișnuiesc cu ea.

 

Foarte importantă e întreținerea, și am beneficiat mult de tot de prietenii mei în New York care cunosc Dacii, mai ales Eduard Palaghita.

 

Acum am făcut niște operații de service, înclusiv de un carburetor nou de la fabrica, împrumutat de Edi. Am schimbat și niște piese la sistemul de aprindere.

 

De asemenea, am alt ceva frumos care a venit cu mașină de la foști proprietarii: carnet de bord! E originalul din 1986! Ultima notare a fost făcută în Iulia, 2009: schimbare de ulei și filtru.

 

Am să completez și eu carnet de bord. Încerc să scriu cu același scrisul! E foarte frumos!”

 

Menționăm că Eric a învățat limba română și am reprodus textual cuvintele sale.

 

New-Yorkezul ne-a promis că în curând ne va împărtăși într-un serial pe caree-l vom publica în Ghidul Arădean despre aventurile incredibile de care a avut parte pentru a veni în România.