150 de copii au participat la a VI-a ediție a competiției ”Bicicliștii iscusiți”. Polițiștii arădeni au fost prezenți pentru lecții de educație rutieră

Data publicare: Sambata, 21 August, 2021 Total: 1290 accesari

150 de copii au participat la a VI-a ediție a competiției ”Bicicliștii iscusiți”. Polițiștii arădeni au fost prezenți pentru lecții de educație rutieră

150 de copii cu vârsta maximă de 15 ani au participat în dimineața zilei de sâmbătă, 21 august, în Parcul copiilor din Arad la cea de-a VI-a ediție a competiției sportive ”Bicicliștii iscusiți”.

 

Micii bicicliști s-au întrecut în cadrul mai multor concursuri, cum ar fi:”pici”(traseu cu obstacole și jaloane ușoare), ”pitici”(traseu cu obstacole, jaloane, porți), ”voinici”(traseu cu obstacole, jaloane, porți, rampe și…surprise) precum și ”role”(traseu cu jaloane viteză).

 

Polițiștii Rutieri împreună cu cei ai Compartimentului de Informare și Relații Publice au fost prezenți în această dimineață în rândul micilor bicicliști.

 

Activitatea polițiștilor a avut un scop preventiv-educativ, aceștia explicându-le atât copiilor cât și părinților principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice, semnificaţia indicatoarelor rutiere precum şi echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor, echipamentul necesar pentru protecţia personală dar și regulile privind traversarea drumului public.

 

De asemenea polițiștii au împărțit pliante și broșuri cu cele mai bune sfaturi privind siguranța rutieră.

 

Organizatorii competiției au fost Asociatia Euromediu, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad si al Primăriei Municipiului Arad.