Ultimul scenariu. Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar nu în spații deschise

Data publicare: Sambata, 21 August, 2021 Total: 952 accesari

Ultimul scenariu. Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar nu în spații deschise

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință susținută la Palatul Victoria.

 

Noile scenarii de funcționare a școlii sunt următoarele: Verde până la rata de 6 la mie, Galben între 6 la mie și carantină, iar ultimul scenariu este Roșu în carantină, după cum s-a stabilit la Palatul Victoria.

 

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la carantină, precum și clasele de școală cu elevi vaccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus).

 

Copiii de creșă și grădiniță nu vor avea obligativitatea purtării măștilor.

 

Carantina se va declara în funcție de mai mulți parametri, nu numai de prag.

 

“Avem în vedere organizarea ceremoniilor de deschidere a școlilor în spații exterioare, cu mască”, a anunțat ministrul Educației.

 

La apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online, dar dacă toți copiii acceptă să fie testați, școala poate decide să rămână fizic cei vaccinați.

 

Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor au fost decise vineri dimineață la Guvern, în cadrul unei ședințe care a început la ora 10:00 prezidate de premierul Florin Cîțu, la care au participat consilierul prezidențial Ligia Deca, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, secretarul de stat Raed Arafat, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, și Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

 

Sursa:edupedu.ro

Foto:gov.ro