Se apropie sezonul rece. Cât costă și ce presupune verificarea tehnică periodică la o centrală termică

Data publicare: Joi, 19 August, 2021 Total: 861 accesari

Se apropie sezonul rece. Cât costă și ce presupune verificarea tehnică periodică la o centrală termică

Verificarea tehnică periodică este o operațiune care se efectuează o dată la doi ani și este obligatorie prin lege, dar specialiștii Ariston Thermo România recomandă și revizia anuală a centralei termice, ambele operațiuni având rolul de a prelungi durata de viață a produselor și optimiza performanțele.

 

Scopul acestor operațiuni este de a permite funcționarea în siguranță a centralelor termice, un lucru foarte important, de care depinde confortul zilnic al locuinței.

 

Referitor la prețuri, în mod normal, verificarea tehnică este o operațiune relativ simplă, care nu durează mai mult de 1,5-2 ore. În funcție de localitate și de centrul de service ales, costul reviziei este cuprins între 150 și 200 de lei.

 

Aceasta include acţiuni de curăţare şi întreţinere a schimbătorului de căldură, de verificare sau refacere a reglajelor de ardere, schimbarea filtrelor de apă rece și încălzire. Doar centrele de service autorizate pot asigura asistență specializată și intervenții cu piese de schimb originale.

 

Sursa:wall-street.ro