Aproape 2.000 de morți în urma cutremurului din Haiti

Data publicare: Miercuri, 18 August, 2021 Total: 1291 accesari

Aproape 2.000 de morți în urma cutremurului din Haiti

Un număr de 1.941 de persoane au murit în urma cutremurului care s-a produs sâmbătă în Haiti, arată cel mai noul bilanț, potrivit DPA și AFP.

 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă, 14 august în Haiti.

 

Agenţia de apărare civilă a ţării a postat marţi pe Twitter cifre actualizate în timp ce eforturile de salvare şi recuperare continuă. Din cauza seismului, aproximativ 9.900 de persoane au fost rănite şi 60.000 de case distruse, relatează Agerpres.

 

Dezastrul natural pune o presiune uriașă pe sistemul sanitar al țării, și așa subdezvoltat, și a dus și la blocarea drumurilor, ceea ce îngreunează transportul de provizii vitale pentru populație.

 

„Când vine vorba de nevoile pe care le avem, cele medicale reprezintă cea mai mare urgență a noastră. Am început să trimitem medicamente și personal medical la spitalele afectate. Pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri speciale de urgență, am evacuat un anumit număr dintre ele și vom mai evacua câteva astăzi și mâine”, a declarat premierul Ariel Henry.

 

Haiti este considerată a fi cea ai săracă ţară din emisfera vestică și încă are de suferit din cauza seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7. Atunci, 220.000 de persoane au murit și un milion de oameni și-au pierdut casa

 

Sursa:gândul.ro

Foto:Profimedia