Aproape jumătate dintre americani ar demisiona dacă vor fi obligați să se vaccineze

Data publicare: Marti, 17 August, 2021 Total: 1659 accesari

Aproape jumătate dintre americani ar demisiona dacă vor fi obligați să se vaccineze

Statele Unite au devenit o națiune divizată în ceea ce privește politica vaccinării. Aproximativ 44% dintre lucrători au spus că ar lua în considerare părăsirea locului de muncă dacă ar fi obligați să se imunizeze, potrivit unui studiu derulat de compania de cercetare Qualtrics, scrie Forbes.

 

Pe de cealaltă parte, aproximativ 38% dintre lucrători ar lua în considerare părăsirea actualului angajator dacă organizația nu adoptă un mandat de vaccinare.

 

La locul de muncă există cel puțin patru generații diferite, care lucrează împreună. Acum, mai mult ca niciodată, există diferențe în ceea ce privește politicile de vaccinare. Aproape 50% dintre lucrătorii Gen-Z s-ar gândi să plece dacă colegii lor nu sunt obligați să se vaccineze.

 

Bârbații (43%) sunt cei mai predispuși la a-și da demisia, în comparație cu femeile (32%). Peste jumătate (56%) dintre respondenții din sectorul tehnologic au spus că ar putea demisiona dacă va exista obligativitatea de vaccinare la locul de muncă. De asemenea, 34% dintre angajații din retail și 21% dintre cei cu locuri de muncă guvernamentale au avut aceeași părere.

 

Toate discuția dintre cei vaccinați vs nevaccinați se rezumă la o decizie personală. Există oameni cărora le este foarte teamă de virus și alții care nu sunt prea preocupați. Unii oameni nu vor ca șefii lor să dicteze ce decizii ar trebui să ia.

 

Vaccinurile Covid-19 au fost aprobate de FDA sunt complet volunatare. Cu toate acestea, se pare că business-urile pot solicita în mod legal obligativitatea vaccinării. Facebook, Google, Twitter, Morgan Stanley, CNN, Washington Post, United Airlines, Microsoft, Uber, Netflix, Walgreens, Tyson, Walmart și Disney sunt doar câteva companii care le cer angajaților să fie vaccinați.

 

Sursa:wall-street.ro