Fotbalul județean este pregătit pentru noul sezon

Data publicare: Joi, 12 August, 2021 Total: 1496 accesari

Fotbalul județean este pregătit pentru noul sezon

Comitetul Executiv al AJF Arad a definitivat programul competiţional pentru sezonul 2021-2022.

 

Liga 4 va porni la drum cu 10 echipe pe 21 august, după disputarea jocurilor tur-retur, urmând a avea loc play-off (locurile 1-4) şi play-out (locurile 5-10).

 

Liga 5 va avea trei serii a câte 10 echipe, sistemul de desfăşurare fiind identic cu cel de la Liga 4, startul urmând să fie dat pe 4-5 septembrie. Promovează direct câştigătoarele play-off-ului din cele trei serii.

 

În plus, pentru ca în sezonul 2022-2023 să existe 14 echipe în Liga 4, şi ocupantele locurilor doi din fiecare serie de L5 ar putea fi angrenate în baraje de promovare în elita fotbalului judeţean.

 

Liga 6 va avea două serii, funcţie de numărul echipelor înscrise (termenul a fost prelungit până pe 20 august). Se va juca după sistemul tur-retur şi încă un tur, primele trei clasate din fiecare serie urmând să promoveze în L5.

 

În ceea ce priveşte faza judeţeană a Cupei României la fotbal, aceasta va debuta pe 29 august, în competiţie urmând să intre doar echipele din eşaloanele 5 şi 6.

 

De asemenea s-a mai decis ca taxele, vizele şi baremurile de arbitraj să rămână la acelaşi nivel, la toate jocurile va fi delegat un singur observator, iar eliberarea cardurilor de joc nu se va efectua de catre Compartimentul Competiţii în cazul în care echipa are datorii neachitate faţă de AJF Arad.

 

Am reuşit să creionăm noul sezon din fotbalul judeţean, în speranţa că vom putea desfăşura campionate fără a fi influenţaţi de pandemie. Am primit semnale din judeţ că există o mare dorinţă de fotbal. Vom inventaria situaţia bazelor sportive şi vom reomologa terenurile care să asigure minimum de condiţii pentru organizarea jocurilor. Ne aşteptăm la un sezon de tranziţie, dorinţa noastră fiind ca din toamna lui 2022 să creştem ca număr de echipe în toate ligile” – a posta pe pagina sa de Facebook, Răzvan Cadar, preşedintele AJF Arad.