Scurgere de petrol pe o suprafață de 80 de km pătrați în Marea Neagră

Data publicare: Joi, 12 August, 2021 Total: 1493 accesari

Scurgere de petrol pe o suprafață de 80 de km pătrați în Marea Neagră

Imaginile din satelit arată că o scurgere de petrol în estul Mării Negre s-a întins pe o suprafață de 80 de Km pătrați, nu de 200 de metri, cum a fost anunțat inițial.

 

Dezvăluirea a fost făcută miercuri, 11 august, de către cercetătorii de la Academia de Ştiinţe a Rusiei, care arată că suprafața vizată este de 400 de ori mai mare decât au transmis responsabilii inițial.

 

“Calculele ne arată că suprafața poluării cu petrol în momentul captării imaginii a ajuns la circa 80 de kilometri pătraţi”, potrivit cercetătorilor ruși, care mai precizează că “pata de petrol se întindea de la țărm către largul mării pe o distanţă de 19 kilometri, duminică, pe 8 august”.

 

Scurgerea provine de la petrolierul sub pavilion grecesc Minerva Symphony și s-a produs lângă Novorossiisk, aproape de Krasnodar, a anunțat Consorțiul Conductei Petroliere Caspice, care deține totodată și acest terminal. Inițial, luni, acesta a transmis printr-un comunicat că o scurgere de circa 12 metri cubi de petrol s-a răspândit pe 200 de metri pătraţi în apa mării.

 

Totodată, a susținut că scurgerea se află sub control și nu reprezintă niciun fel de ameninţare, nici pentru populație, dar nici pentru fauna marină.

 

Sursa:biziday.ro

Foto:Sci-Vega Russia