Poșta Română și CFR au fost cei mai mari angajatori din țară în 2020

Data publicare: Marti, 10 August, 2021 Total: 1343 accesari

Poșta Română și CFR au fost cei mai mari angajatori din țară în 2020

Poșta Română a fost cel mai mare angajator din țară în 2020, cu un număr mediu de salariați de 23.045, adică de peste 7 ori mai mult decât principalul competitor din mediul privat – Fan Courier. În ciuda acestui fapt, Poșta face un profit de 6 ori mai mic decât Fan Courier, și nu a reușit să își îmbunătățească semnificativ cifrele în anul pandemic 2020, unul în general bun pentru firmele de curierat.

 

Al doilea cel mai mare angajator din România este Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA, cu 22.356 de salariați, potrivit datelor trimise de Oficiul Național al Registrului Comerțului la solicitarea WALL-STREET.RO. De notat că în top mai figurează și CFR Călători, care, la rândul ei, are alți 12.084 angajați.

 

Cel mai mare angajator din mediul privat este retailerul Profi, care anul trecut a avut 17.979 angajați și care s-a plasat astfel pe locul al treilea în clasamentul general.

 

Din mediul privat, marile lanțuri de și hipermarketuri ies clar în evidență cu un număr mare de salariați, nume precum Kaufland, Mega Image, Carrefour, Lidl sau Auchan alăturându-se Profi.

 

În top 10 se află cinci companii de stat și alte cinci din mediul privat. Companiile de stat, au fost adesea criticate pentru ineficiență, în special luând în calcul numărul mare de angajați pe care acestea în general îi au.

 
sursa:wall-street.ro