Zilele Aradului între 16-29 august

Data publicare: Luni, 09 August, 2021 Total: 1140 accesari

Zilele Aradului între 16-29 august

“Ne pregătim pentru două săptămâni de bucurie, de evenimente frumoase create de #arădenipentruarădeni”.  Anunțul a fost făcut de primarul Călin Bibarț în cadru conferinței de presă organizate luni, 9 august 2021, cu o săptămână înainte de startul Zilelor Aradului.

 

Anul acesta Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură au pregătit un program extrem de complex adresat arădenilor de toate vârstele și gusturile. Cu toate că organizatorii au avut grijă ca buna dispoziție să cuprindă toate cartierele orașului, totuși km 0 va fi punctul central al distracției pe parcursul celor 14 zile, indiferent că vorbim despre Bulevardul Revoluției, platoul din fața Palatului Administrativ sau Parcul Mihai Eminescu.

   

Pe lângă evenimentele nelipsite din programul zilelor orașului cum ar fi Ședința Festivă a Consiliului Local Municipal, Târgul Estival, Picnic Festival, concertul de muzică ușoară și cel folcloric dar și petrecerile cu spumă de pe Ștrandul Neptun, anul acesta vine cu o serie de evenimente organizate în premieră.  Fashion on the bridge, Boulevard Food and Fun, Sarmaliada, Sweet Bar, Ride on to Forest, Cupa Aradului la minifotbal, Campionatul Beach Handball sau Outdoor Power Fitness sunt doar câteva dintre ele. Tot la capitolul noutăți, amintim Special Day, evenimentul din 26 august, găzduit de Parcul Europa, dedicat copiilor cu dizabilități și familiilor acestora.

 

De Zilele Aradului, pentru cei mici se va amenaja în Piața Avram Iancu un parc de distracții cu cele mai spectaculoase tobogane, iar seniorii vor avea parte de o serată de neuitat la Băile Termale Bidi, în data de 27 august.

 

Facem un prim pas spre intrarea în normalitate. Având în vedere faptul că Ziua Orașului este în 22 august, Zilele Aradului se vor organiza în perioada 16 - 29 august. Desfășurate sub sloganul <> la toate evenimentele să spunem, cu artiști, fie că vorbim de concertul de muzică populară din cartierul Micălaca sau cel de muzică ușoară din Parcul Mihai Eminescu, am apelat la artiști locali, cu o singură excepție, concertul din seara zilei de 21 august, de pe platoul din fața Primăriei, unde au fost invitați: The Motans, Alina Eremia și Mandinga. Ne propunem ca în weeked-ul 20-22 august să restricționăm circulația pe segmentul cuprins între Teatrul Clasic și Primărie, pentru a putea organiza în premieră Boulevard Food and Fun.  Ne bucurăm că avem parteneri firme private și le mulțumim pe această cale.  Și anul acesta ne vom exprima respectul față de cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Acestea vor primi o diplomă, o sumă de bani și am pregătit special pentru ei un spectacol cu muzica anilor ‘80, care va avea loc pe scena din parcul Mihai Eminescu. Vă invit să ne bucurăm împreună de aceste momente frumoase, subliniind încă o dată, că administrația locală nu va impune nicio măsură suplimentară, din punct de vedere epidemiologic, față de cele în vigoare la nivel național în momentul în care dăm startul sărbătorii orașului. Sperăm că vor fi cât mai puține și cât mai permisive pentru toată lumea.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.