Un poliţist din judeţul Bihor vrea măsuri dure pentru șoferii indisciplinați. El a creat o petiţie pentru modificarea Codului Rutier

Data publicare: Duminica, 08 August, 2021 Total: 786 accesari

Un poliţist din judeţul Bihor vrea măsuri dure pentru șoferii indisciplinați. El a creat o petiţie pentru modificarea Codului Rutier

Poliţistul din Bihor, Sebastian Drimbe, a creat o petiţie, denumită ”Opriți moartea de pe șosele”, semnată deja de peste 16.000 de persoane, în care a făcut o listă de modificări ale Codului Rutier pe care le consideră utile şi care ar putea ajuta la diminuarea victimelor accidentelor rutiere.

 

Prin această petiție publică, polițistul bihorean propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

- pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)

 

- pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)

 

- pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

 

- pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)

 

- pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

 

- pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent).

 

”Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen!

Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!

Vă doresc tuturor drumuri bune și să ajungeți în siguranță acasă la cei dragi!", a scris poliţistul Sebastian Drimbe în petiţie.

 

Sursa:antena3.ro