Germania cere teste obligatorii pentru toți cei care se întorc în țară, inclusiv pentru cei vaccinați

Data publicare: Duminica, 08 August, 2021 Total: 1672 accesari

Germania cere teste obligatorii pentru toți cei care se întorc în țară, inclusiv pentru cei vaccinați

Oricine ar trebui să fie testat pentru Covid atunci când se întoarce în Germania din străinătate, chiar și cei care au fost complet vaccinați sau și-au revenit din Covid, a declarat sâmbătă șeful Asociației Medicale Mondiale din Germania, informează publicația germană The Local.

 

Frank Ulrich Montgomery a spus că un astfel de pas ar fi rezonabil, referindu-se la numărul tot mai mare de cazuri de „așa-numita evadare” a vaccinului, în care unele persoane încă se infectează simptomatic în ciuda vaccinării.

 

Toată lumea, fără excepție, care ajunge în țară trebuie să prezinte un test Covid negativ, inclusiv cei care au fost vaccinați și / sau s-au recuperat de la Covid”, a declarat el sâmbătă grupului german Funke Media.

 

Începând cu 1 august, toți cei peste 12 ani - dacă nu au fost vaccinați sau nu s-au recuperat de la virus - trebuie să prezinte un test negativ la întoarcerea în Germania, indiferent dacă au călătorit cu avionul, trenul sau mașina. „Dacă vă puteți permite o călătorie în străinătate, vă puteți permite un test rapid”, a spus Montgomery.

 

Pe lângă faptul că a solicitat testarea obligatorie pentru toți călătorii, el a spus că dorește să vadă și mai multe drepturi oferite persoanelor vaccinate pentru a crește nivelul de vaccinare în țară. El a evidențiat exemplul Franței ca dovadă că acest lucru a funcționat bine: „Nu mai poți merge la un restaurant sau la cinema acolo dacă nu ai fost vaccinat”, a spus el.

 

Sursa:știripesurse

Foto:mediafax.ro