Un timișorean a câștigat Arad Open 2021 la șah

Data publicare: Duminica, 08 August, 2021 Total: 1418 accesari

Un timișorean a câștigat Arad Open 2021 la șah

Marele Maestru Lucian Miron (CS UVT Timișoara - elo 2507) a câștigat a XIV-a ediție a Arad Open, principalul concurs din cadrul Festivalului Internațional de Șah desfășurat în municipiul de pe Mureș.

 

Alți doi sportivi, GM Marius Manolache (Medicina Timișoara - elo 2519) și IM Ivan Schitco (Republica Moldova - elo 2469), au încheiat competiția organizată de Șah Club Vados Arad tot cu 7 puncte, ordinea criterilor de departajare fiind trasă la sorți după încheierea ultimei runde.


În apropierea podiumului au încheiat, grecul GM Stelios Halkias (elo 2567; principalul favorit), Samuel Ghimpu (CS UVT Timișoara); Dragoș Antonică și Ioan Isfan (ambii de la ACS Smart Galați).


Dintre șahiștii arădeni cel mai bine s-a clasat Cristian Oltean (Vados), locul 26 cu 5 puncte acumulate, urmat de Mihai Ionescu (Șahistul Pecica), locul 29, cu același număr de puncte.


Ultima rundă, a noua, a fost deschisă de viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, care a efectuat prima mutare, „consemându-se în cadrul acesteia multe partide tăioase, fiind de fapt ultimul asalt spre premii”, după cum bine sintetiza Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados.

 

La prima masă, în așteptarea criterilor de departajare, s-a consemnat o remiză rapidă, între primii clasați, Manolache și Miron, al doilea având, până la urmă, noroc, ploieșteanul legitimat la Timișoara câștigând în premieră turneul arădean. 


În turneul „B”, rezervat jucătorilor cu elo sub 2000, s-a impus Alexandru Sachilaru (Clubul de Șah Bicazul Bicaz), cu 8 puncte din 9 posibile, pe podium mai urcând Viktor Panush (Rep. Moldova) și Rodel Rujan (Șahistul Pecica), ambii cu câte 7 puncte.


Festivitatea de premiere a fost oficiată de Adrian Iva, președintele Fundației Alber, și Alin Câmpeanu, președintele ȘC Vados Arad.

 

„A fost o nouă ediție reușită, pentru care mulțumim Primărei Arad, Centrului Municipal de Cultură, IFB Finwest și Fundației Alber, pentru sprijinul acordat. Rămânem cu amintiri frumoase, cu partide memorabile, iar ediția de anul viitor sperăm să fie și mai puternică. Până atunci gândurile noastre zboară spre Superliga Națională masculină, programată la Mamaia, în octombrie, la care Șah Club Vados Arad are de apărat titlul de vicecampioană cucerit anul trecut”, a declarat Alin Câmpeanu.