Un arădean medaliat cu aur la Olimpiada din Japonia! Olimpicii chimiști i-au depășit pe sportivii români la Tokyo

Data publicare: Sambata, 07 August, 2021 Total: 1618 accesari

Un arădean medaliat cu aur la Olimpiada din Japonia! Olimpicii chimiști i-au depășit pe sportivii români la Tokyo

În timp ce sportivii români s-au întors cu o medalie de aur și 3 de argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, au luat trei medalii de aur și una de argint, conform rezultatelor anunțate luni, după cum a declarat pentru Edupedu.ro academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021.

 

“Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, a spus acesta, spunând că meritul este în principal al elevilor: Mircea Raul Bodrogean, Alexandru Cătălin Dianu, Tudor Lile, Ștefan Dimitriu.

 

Dar ce ne bucură cel mai mult este că unul dintre câștigătorii medaliei de aur este Tudor Lile, elev la Colegiul Național ”Moise Nicoară” din Arad.

 

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

 

Sursa:edupedu.ro