Aviz gurmanzilor. În viitorul apropiat vom mânca carne de porc din plante și vom bea bere făcută din pâine

Data publicare: Sambata, 07 August, 2021 Total: 2842 accesari

Aviz gurmanzilor. În viitorul apropiat vom mânca carne de porc din plante și vom bea bere făcută din pâine

Felul în care ne raportăm asupra mâncării se schimbă și odată cu el și ceea ce mâncăm. Fie că ne gândim mai mult la mediu, fie că vrem mai multă dietă, multe dintre preparatele de azi încearcă să înlocuiască alimente de bază, precum carnea.

 

În plus, să nu uităm nici de oamenii de știință care caută zilnic modalități de furnizare a unor preparate mai sustenabile, mai prietenoase cu mediul.

 

De la „carne” cultivată în laborator până la cele mai recente lapte din plante, acestea sunt inovațiile uimitoare ale alimentelor care ne vor umple mesele în viitor.

 

Toast Ale, un producător de bere, a venit cu ideea suprinzătoare de a face bere din resturi de pâine. Compania britanică se folosește de surplusul de pâine din magazine sau brutării/patiserii, crutoane și chiar pâinea de la sandvișuri pentru a scoate pe piață acest nou tip de bere, potrivit MSN.

 

Pâinea este prăjită înainte de a intra în procesul de preparare a berii. Ceea ce rămâne și din acest procedeu rămâne în grija Organizației de deșeuri alimentare.

 

Știți vorba aceea a românului: cea mai bună legumă e carnea. Ei bine, cercetătorii au încercat să satisfacă anumite gusturi.

 

Este posibil ca hamburgerii să fi fost prima prioritate pe piața în creștere a cărnii false, dar accentul se îndreaptă acum către alte tipuri de carne, inclusiv carnea de porc, una dintre cele mai căutate.

 

Carne de porc imposibilă și cârnați imposibili sunt primele produse cu carne de porc din plante, lansate de compania Impossible Burger în 2020.

 

Carnea de porc pe bază de plante este concepută pentru a fi folosită în orice rețetă care solicită carnea măcinată, cu mai puține grăsimi și calorii, și fără colesterol.

 

Alternativele vegane la ouă devin extrem de populare, compania californiană JUST Egg fiind una dintre cele mai mari de pe piață.

 

Ingredientul său principal este fasolea mung, care oferă proteine și îi conferă o textură convingătoare de ouă, în timp ce ceapa, morcovii și curcuma sunt folosite pentru a adăuga aromă și o culoare galben auriu.

 

Absența colesterolului și faptul că nu își pierde proprietățile la fel de rapid ca cele de găină au contribuit la succesul său. Se vinde în sticle și sub formă de pliuri asemănătoare omletelor.

 

Cercetătorii și oamenii de știință au realizat sau sunt pe cale să realizeze multe alte produse alimentare care nu au de a face cu cee ace știm noi despre producerea lor.

 

Astfel pe mesele noastre vom pune în curând usturoi fără miros, ciocolată caldă cu ciuperci, băuturi pe bază de spirulină, burger din pastă pe bază de plante sau imitație de bacon.

 

Sursa:wall-street.ro

Foto:Toast Ale/Facebook