Arădenii au un motiv în plus să umple azi terasele. Este Ziua Internațională a Berii

Data publicare: Vineri, 06 August, 2021 Total: 939 accesari

Arădenii au un motiv în plus să umple azi terasele. Este Ziua Internațională a Berii

Vremea frumoasă, ultima zi de lucru a săptămânii, zi de mare sărbătoare creștină(Schimbarea la Față a Domnului), dar mai ales faptul că azi se sărbătorește Ziua Internațională a Berii, sunt toate motive întemeiate pentru ca arădenii să umple azi terasele din oraș.

 

6 august este ziua Internațională a berii, o zi în care este sărbătorită una dintre băuturile preferate ale românilor, cu vânzări de 7,8 miliarde lei în 2020 și care, din păcate, în ultimul an a fost consumată mai des acasă decât cu prietenii la terasă.

 

În topul vânzărilor de anul trecut a fost berea lager, care reprezintă 97% din vânzările de bere din România (7,62 mld. lei). Urmează berea fără alcool, sau cea care are un conținut redus de alcool, cu vânzări de 191 mil. lei, precum și berile brune sau negre, care împreună au scos doar câteva zeci de milioane de lei din buzunarele românilor.

 

În ceea ce privește preferințele, bărbații experimentează mai mult și vor să vadă pe piață cât mai multe sortimente pentru a putea alege băutura potrivită. Dacă bărbații preferă berile mai amare sau clasice, femeile aleg, în general, berile mai fructate și aromate, belgiene cu arome de citrice și vișine.

 

Consumul de bere a fost lovit în 2020 din cauza pandemiei, în special în ceea ce privește vânzările în restaurante și terase, care au fost închise luni bune.Chiar și așa însă, piața berii a înregistrat o creștere modestă, de 6,6%.

 

Închiderea la interior de la 15 martie la 1 iunie a afectat grav vânzările de bere pe tot parcursul anului. Vânzările nu au putut fi reînviate nici măcar în timpul sezonului cald, când românii se îngrămădeau la terase pentru a se răcori, din cauza restricțiilor privind numărul de persoane care puteau sta la o masă”, menționează analiștii Euromonitor.

 

Sursa:wall-street.ro

Foto:artgarage