Tarife de colectare deșeuri mai mari din august pentru arădeni

Data publicare: Vineri, 06 August, 2021 Total: 1333 accesari

Tarife de colectare deșeuri mai mari din august pentru arădeni

Tarifele de colectare al deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Arad pentru persoanele fizice și agenți economici au fost modificate. Factorii externi care determină modificarea acestor tarife sunt creșterea salariului minim pe economie, inflația înregistrată de la precedenta modificare de tarife, modificarea valorii tichetelor de masă (în cadrul plafonului legal) și luarea în calcul a numărului actual de persoane (beneficiarii serviciului) în conformitate cu evidența utilizatorilor menținută la zi de către operator împreună cu unitățile administrativ teritoriale.

 

Solicitarea de modificare a tarifelor a fost înaintata de RETIM către ADISIGD încă din luna martie 2021, procesul de analiză și verificare a acestei fundamentări fiind finalizat la începutul lunii iunie 2021. Ca urmare a deciziei majoritare a UAT-urilor membre ale Zonei 1, pentru alinierea la dispozițiile legale ale art. 26 al. 2 din Legea 101/2006 actualizată, care stipulează obligativitatea unităților administrativ teritoriale de a întocmi, împreună cu operatorul, o evidență la zi a utilizatorilor cu și fără contract de salubrizare, au avut loc acțiuni de verificare în teren a evidenței utilizatorilor cu și fără contract.

 

Propunerea de modificare a tarifelor a fost trimisă, prin hotărâre AGA a ADI-SIGD Arad, spre analiză și dezbatere, în toate consiliile locale ale UAT-urilor membre ale Zonei 1 și a fost aprobată în marea majoritate a acestora. Ulterior, propunerea de modificare a tarifelor RETIM a fost aprobată, în baza hotărârilor consiliilor locale, de Adunarea Generală a Asociaților ADI SIGD Arad și a fost încheiat actul adițional la contractul de delegare având ca obiect modificarea tarifelor. 


Tarife – exprimate în Lei fără TVA







Localităţile care aparţin Zonei 1 a judeţului Arad sunt următoarele: Municipiul Arad, Oraşul Curtici, Oraşul Nădlac, Oraşul Pecica, Oraşul Pâncota, Oraşul Sântana, Comuna Covăsinţ, Comuna Dorobanţi, Comuna Fântânele, Comuna Felnac, Comuna Frumuşeni, Comuna Iratoșu, Comuna Livada, Comuna Peregu Mare, Comuna Macea, Comuna Secusigiu, Comuna Semlac, Comuna Şagu, Comuna Şeitin, Comuna Şiria, Comuna Şofronea, Comuna Vinga, Comuna Vladimirescu, Comuna Zădăreni, Comuna Zimandu Nou.