Razii ale polițiștilor pe Autostrada A1 între Deva și Nădlac. Amenzi de 50.000 de lei în doar câteva ore

Data publicare: Miercuri, 04 August, 2021 Total: 1188 accesari

Razii ale polițiștilor pe Autostrada A1 între Deva și Nădlac. Amenzi de 50.000 de lei în doar câteva ore

Polițiști Biroului Poliția Autostrada A1 Deva - Nădlac, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni pe tronsonul Deva - Nădlac al autostrăzii A1.

 

Acțiunea are ca scop verificarea documentelor de transport/persoane, verificarea respectării timpilor de odihnă, starea tehnică a autovehiculelor.

 

În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei de azi, 4 august, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

 

Totodată au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

 

Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10,00-18,00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.

 

De asemenea, li s-a pus în vedere că este INTERZISĂ deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.